Friday, 6 May 2016

BERFANTASI

Salam...

Kali ini aku ditugaskan untuk berfantasi mengenai watak SuperHERO supaya dapat menaikan seri projek yang kami jalan kan. sebenarnya aku tak tahu pun fantasi fantasi ni. aku cuba jelah!

Tajuk : super wira/wirawati

Terdapat sebuah perkampungan kecil yang di beri nama kampung warisan. perkampungan warisan ini mempunyai sejarah yg sangat dikagumi oleh perkampungan lain kerana ia banyak melahiran pemuda pemudi yang handal dan bijak.

Perkampungan warisan mempunyai 6 adiwira yang telah dilatih dan setiap seorang mempunyai kehebatan tersendiri:-

- MR. GEGULING - Mr. Geguling mempunyai tubuh badan yang keras dan boleh mengangkat                                              barang yang berat. kekuatanya, boleh memecahkan belbagai objek yang ada                                          didepanya dengan menggunakan teknik berguling.

- BANG PUSING - Bang Pusing boleh berpusing keseluruh dunia menggunakan tubuh badannya                                        seperti puting meliung dan mempunyai paku di kukunya. kekuatan  sesiapa yang                                  melihat matanya akan mengikut perintahnya.

- CIK CAHAYA - Cik Cahaya boleh bergerak sepantas cahaya dan dapat menerangi kawasan yang                                   gelap. Kekuatanya dapat mempelahankan masa dan boleh membaca fikiran                                           seseorang ( Tetapi dia mempunyai sifat pemalu pada orang )

- PUTERI BAAN - Puteri Baan boleh menurukan belbagai objek dari langit dan boleh berinteraksi                                     dengan pelbagai jenis binatang. Kekuatannya boleh melakukan teknik gandaan                                     bayang. ( ia mempunyai pelbagai jenis binatang peliharaan)

- CHE TAHH - Che Tahh boleh menyerupai perbagai bentuk dan tubuhnya boleh sembuh dari                                      kecederaan dengan cepat. kekuatanya ia boleh mengeluarkan racun dari tubuh 
                         badanya sebagai senjata.

- MAT TOOP - Mat Toop bijak dalam membuat strategik dan ia boleh menjadikan apa saja jenis                                  peralatan di sekeliling nya menjadi SENJATA.  Kekuatanya, boleh menghilangkan                                diri ( mat toop adalah keturunan yang kaya raya)


Kekuatan 6 adiwira ini sangat dikagumi oleh penduduk Kampung Warisan. Tetapi ada satu kisah misteri di sebalik gunung di Kampung Warisan. iaitu di Gunung tersebut mempunyai KOTAK HIKMAT sesiapa yg dapat memiliki KOTAK HIKMAT itu ia akan menjadi SuperHERO. Sehingga sekarang tiada siapa lagi yang dapat Memiliki KOTAK HIKMAT itu.

Persoalan nya siapakah  di antara 6 adiwira ini yang dapat memecah tradisi Kampung Warisan untuk memiliki KOTAK HIKMAT itu. GEng, geng. geng..... kita Saksikan nanti. :)
No comments:

Post a Comment